pijl

 

 

 

rene van anen headerwit

RENÉ
VAN
ANEN

Je bent nu hier: Home / Over René

Over René

Mijn naam is René van Anen.
 

Ik ben werkzaam als Shiatsu Therapeut vanuit mijn praktijk aan huis en bij therapeutisch centrum Gimbornhof in Zevenaar. Daarnaast geef ik ook Shiatsu stoelmassages bij bedrijven en op allerlei verschillende locaties.

Shiatsu in de praktijk Shiatsu Website 3

Ik ben geboren en getogen in het Rotterdamse, hier heb ik mijn “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en het “Niet lullen maar poetsen” geleerd. Uiteindelijk ben ik verhuisd naar, het eveneens mooie, Gelderland. Hier woon ik nu al weer meer dan 25 jaar met veel plezier. 

Ik ben geboren en getogen in het Rotterdamse, hier heb ik mijn “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en het “Niet lullen maar poetsen” geleerd

Na een technische opleiding heb ik allerlei commerciële functies vervuld. Ik heb ruim twintig jaar gewerkt in de branche van bouw en retail. Vanuit het leiding geven was ik altijd al bezig met het coachen en begeleiden van mensen. Ik bedacht me, dat als ik een nog betere leidinggevende wilde worden, ik moest gaan leren coachen. Dit ben ik als extra tool gaan inzetten. In 2011 heb ik dus heel bewust de beroepsopleiding tot Coach Practitioner gevolgd bij de Alba Academie. Het begin van een boeiende reis.

Ondertussen ben ik als coach aangesloten bij de Nobco, de stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Aangesloten coaches committeren zich aan de beroepscode en investeren in de verdere professionalisering van het coachvak. 

Shiatsu in de praktijk nobco-logo-voor-websiteShiatsu in de praktijk eia-foundation-logoOndertussen ben ik aangesloten bij de Nobco, de stichting
Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Zelf worstelde ik ook wel eens met het feit dat ik te weinig tijd had voor leuke dingen, weinig rust vond en dat er nogal veel ‘moetjes’ op de agenda stonden. Daarom ben ik destijds op onderzoek uitgegaan om te ontdekken hoe ik in elkaar zat.  Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren veel mogen leren. Zeker toen ik in contact kwam met de traditionele chinese geneeswijze. Een boeiende reis die ik nog steeds aan het maken ben. Ik ben namelijk een aantal jaren geleden gestart met een opleiding tot Shiatsu therapeut aan de Qing Bai Academie. Inmiddels heb ik deze opleiding afgerond en kan ik met dit geweldige beroep aan de slag.
 
Vanuit deze achtergrond ben ik me ook gaan verdiepen in stoelmassages bij bedrijven. Hier heb ik inmiddels een aantal opleidingen voor gevolgd en nu dus óók werkzaam als Shiatsu Stoelmasseur. Daarnaast ben ik licentiehouder bij Touchpro. Touchpro is hét professionele opleidingsinstituut voor stoelmassage. 

Tevens heb ik me aangesloten bij de beroepsvereniging voor stoelmasseurs om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in het mooie vak van stoelmasseur.

Shiatsu in de praktijk 5597 logonieuwbvsShiatsu in de praktijk touchpro europe cmyk Daarnaast ben ik licentiehouder bij Touchrpo. Tevens heb ik me aangesloten bij de beroepsvereniging voor stoelmasseurs.
Vanuit mijn eigen praktijk en (op de woensdagen) bij therapeutisch centrum Gimbornhof in Zevenaar, werk ik dus als Shiatsu therapeut en als Shiatsu stoelmasseur. Daarnaast  ben ik ook werkzaam als coach, deels in mijn oude branche én deels in mijn praktijk. 
 
Het mooie is dat ik nu lichaam én geest kan verbinden. Zo begeleid ik mensen inmiddels in brede zin. Ik ben blij met mijn reis en dankbaar dat ik mensen mag ondersteunen. 
 

Waar kan ik jou mee helpen?