pijl

 

 

 

rene van anen headerwit

RENÉ
VAN
ANEN

Je bent nu hier: Home / Over René

Over René

Mijn naam is René van Anen.

Wat ooit voor mij begon als een hobby, een cursus Shiatsu bij een Volksuniversiteit is inmiddels  uitgegroeid tot iets héél moois. Het is nu namelijk mijn missie geworden om mensen te helpen om weer in contact met zichzelf te komen.

Shiatsu in de praktijk Rene van Anen Shiatsu in de praktijk

Ruim twintig jaar…

Ik heb ruim twintig jaar gewerkt in de branche van bouw en retail. In veelal leidinggevende posities was ik altijd al veel met mensen bezig. Ik volgde een beroepsopleiding tot Coach Practitioner bij de Alba Academie. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in deze commerciële functies kwam ik er achter dat ik zelf niet altijd in balans was. Ik was kwijt geraakt hoe lichaam en geest verbonden waren, veelal leefde ik alleen nog maar vanuit mijn hoofd.

Ik ging op zoek naar een oplossing en dat was het begin van een boeiende reis...

Het roer om…

Uiteindelijk ben ik in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeswijze. Ik werd zó enthousiast dat ik allerlei opleidingen ben gaan volgen. In 2019 ben ik bij Qing Bai Academie afgestudeerd als Shiatsu therapeut

Na vele jaren van studie heb ik het roer nu volledig omgegooid. Ik heb de knoop  definitief doorgehakt. Ik wil iedereen laten ervaren hoe het is om lichaam en geest te verbinden. Ik heb daarom mijn eigen praktijk opgezet en zie het als mijn missie om mensen te helpen om weer in contact met zichzelf te komen.

Via Shiatsu ben ik ook in contact gekomen met vitaliteit op de werkvloer. Via meerdere opleidingen kwam ik uit bij Touchpro. Touchpro is hét professionele opleidingsinstituut voor stoelmassage, hier ben ik licentiehouder geworden. Ik help nu dus óók bedrijven met vitaliteit, preventie en stress reductie op de werkvloer.

Keurmerk... 

Uiteraard ben ik  ook lid van een aantal beroepsverenigingen. Belangrijkste is dat beroepsverenigingen strenge eisen stellen aan de toelating van de leden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Beroepsverenigingen komen daarnaast ook op voor de belangen van een bepaalde beroepsgroep, houden leden op de hoogte van ontwikkelingen. 

Zhong 

Shiatsu in de praktijk 3  Logo Zhong

Beroepsorganisatie voor Traditionele Chinese Geneeskunde

Nobco

Shiatsu in de praktijk nobco-logo-voor-website

Stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

BVS

Shiatsu in de praktijk 5597 logonieuwbvs

Beroepsvereniging voor stoelmasseurs.


 

Kortom...

Zo begeleid ik mensen inmiddels in brede zin. Ik ben blij met mijn reis en dankbaar dat ik nu mensen mag ondersteunen. Waar mag ik jou mee helpen?

Laat het me weten!