pijl

 

 

 

rene van anen headerwit

RENÉ
VAN
ANEN

Je bent nu hier: Home / Over René

Over René

Mijn naam is René van Anen

Na ruim 20 jaar in verschillende commerciële  management functies te hebben gewerkt, heb ik in 2019 het roer volledig omgegooid en mijn eigen praktijk geopend, René van Anen - Vitaliteit in de praktijk.

Shiatsu in de praktijk René van Anen Vitaliteit in de praktijk

 

Stress en burn-out
Begin 2000 was ik niet in balans en ervaarde ik veel stress. Ik voelde me heel verantwoordelijk, ik had mezelf  niet onder controle en dacht dat harder werker, nog beter mijn best doen, de oplossing was. Als perfectionist ging ik nog gedrevener aan de slag. De momenten dat ik dan even kon ontspannen zocht ik naar hulpmiddelen om mezelf overeind te houden. Te veel en verkeerd eten, roken, een borreltje om even te ontspannen en ga zo maar door. Uiteindelijk kwam ik in een zware burn-out terecht waarbij nog van alles misging in de re-integratie.

Leven vanuit je hoofd
Ik was volledig kwijt geraakt hoe lichaam en geest verbonden waren, veelal leefde ik alleen nog maar vanuit mijn hoofd. De ondersteuning welke ik kreeg was beperkt. Ik ging dus zelf op zoek naar een oplossing en dat was het begin van een boeiende reis. Ik volgde een beroepsopleiding tot coach bij de Alba Academie en zo werd ik geregistreerd Coach Practitioner. Ik kwam ook in aanraking met de Traditionele Chinese Geneeswijze. Ik werd zó enthousiast over de combinatie Coaching - Shiatsu, dat ik de 4 jarige opleiding ben gaan volgen. Zo ben ik dus ook geregistreerd Shiatsu therapeut. Eind van dit jaar sta ik bovendien geregistreerd als leefstijlcoach.  Het voelt voor mij nu alsof het allemaal bij elkaar is gekomen.

Vitaliteit in de praktijk
Naast al deze theoretische kennis heb ik veel ervaring in het bedrijfsleven en ben ik ervaringsexpert op het vlak van stress en burn-out. Kortom ik kan je veel leren op het vlak van vitaliteit. 

Het roer om...

Na vele jaren van studie heb ik dus het roer vólledig omgegooid. Ik wil iedereen laten ervaren hoe het is om lichaam en geest te verbinden. Ik heb daarom mijn eigen praktijk opgezet en zie het als mijn missie om mensen te helpen om weer in contact met zichzelf te komen, zodat ze zich fitter en vitaler gaan voelen.

Ik werk op brede zin aan vitaliteit. Coaching,  Shiatsu en mijn eigen ervaringen zijn mooie middelen om hierbij in te zetten. Ik help zo cliënten in mijn praktijk én bedrijven met vitaliteit, vroegsignalering, preventie en duurzame inzetbaarheid. 

Kortom...

Zo begeleid ik mensen inmiddels in brede zin. Ik ben blij met mijn reis en dankbaar dat ik nu mensen mag ondersteunen. Waar mag ik jou mee helpen?
 

Laat het me weten!